Samettisilmän kennelin virallinen blogi

Tänne olen koonnut kaikenlaiset hassut ja hauskat tapahtumat/tempaukset, johin olen joutunut omien koirieni kanssa. Niiden lisäksi silloin tällöin saattaa tulla tekstiä muilta samettisilmän karvaisten kavereiden omistajilta.

Kennelin historiaa lyhyesti ja ytimekkäästi

Kennelin perusti alkujaan Leena Taari, joka on koko lapsuus- ja nuoruusvuotensa työskennellyt erilaisten eläinten parissa esim. kotitilan eläimiä hoitaen ja vieraan palveluksessa karjanhoitajana. Niiden lisäksi hän oli ollut mukana synnytyksissä ja jopa hevosen varsomisessa. Eläimet ovat olleet lähellä hänen sydäntään koko ikänsä. Vuonna 1997 Leena osti itselleen uuden narttupennun Sunsweet-kennelistä, Sunsweet Karamel Kreme. Hänen nimekseen tuli Pami ja hänestä tuli Kennel Samettisilmän kantanarttu, jolla on edelleen paikka sydämissämme, vaikka hän on jo nukkunut ajasta iäisyyteen vuosia sitten. Leena kävi kasvattajan peruskurssin vuonna 1997 ja sai samana vuonna kennelnimen SAMETTISILMÄN. Vuosi sen jälkeen, 1998, Leena kävi vielä jatkokurssin ja siitä kaikki sitten alkoi. Edelleenkin koirat ovat hänelle hyvin rakkaita ja tämä harrastus on tuonut hänen elämäänsä paljon sisältöä, niin iloa kuin suruakin. Leena kävi koirien kanssa muutaman kerran näyttelyssä, mutta enimmäkseen heidän kanssaan on lenkkeilty ja heitä on rakastettu.

Leenan lapsenlapsi, Noora Taari, aloitti kennelissä toimimisen epävirallisesti jo 15-vuotiaana. Hän juoksutti Leenan koiria näyttelyissä ja hoiti niitä Leenan opastuksella ja haaveili joskus olevansa isoäitinsä apuna kennelin pitämisessä. Noora suoritti kasvattajan peruskurssin vuonna 2009 ja hänen ollessa 18 vuotta, kennelliitto hyväksyi hänet toiseksi osakkaaksi kenneliin 27.10.2010. Siitä lähtien Leena ja Noora ovat toimineet yhdessä kunnioittaen toistensa mielipiteitä. Tuolloin Noora toi mukanaan kenneliin uutta verta, Dispiritosin kennelistä, Dispiritos There Is A Star "Kiran".

Tullessaan mukaan toimintaan Noora oli nuori ja kokematon, kuitenkin Leena neuvoi ja opasti häntä. Joskus jotkin asiat kuitenkin piti oppia kantapään kautta. Nyt Noora on ollut kennelissä jo 7 vuotta Leenan apuna ja Leenan kunto on pikkuhiljaa mennyt heikommaksi. Tämän vuoksi Leena ja Noora päätyivät siihen päätökseen keväällä 2017, että kenneli siirretään kokonaisuudessaan Nooran nimiin ja hän jatkaa Samettisilmän perintöä tulevaisuudessa. Kuitenkin Leena on silti aina avustamassa, auttamassa ja neuvomassa.

Kennel Samettisilmän siirtyi virallisesti Nooralle kokonaan 08.08.2017 ja Nooran on tarkoitus suorittaa jatkokurssi mahdollisimman pian. Samaten on tarkoitus hommata uusi narttu kenneliin tulevaisuudessa, josta alkaisi uusi linja. Sen enempää tulevaisuuden suunnitelmia Noora ei ole vielä paljastanut.

Kiralla teetettiin pentue, josta jäi yksi pentu Nooralle emonsa kaveriksi: Samettisilmän Leiskuva Rakkaus "Sofi".


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita