Verijäljen opettelu

07.06.2021

Eräs talvinen päivä minua lähestyttiin kysymyksellä: voisitko tulla harjoittelukoirakoksi näyttöön? Vastasin, että tottakai voimme ja voin pyytää siskoani toiseksi koirakoksi. Siitä se sitten lähti. 

Joskus kevättalvella kävimme ensimmäisen osuuden Sofin ja Natan kanssa läpi. Silloin harjoittelimme ihan lyhyillä jäljillä ja lumessa ne näki myös omilla silmillä todella hyvin.

Nata ja Sofi olivat ihan innoissaan eivätkä yhtään pelänneet veren hajua. Se lupasi hyvää jäljen harjoittelua varten.

Ensimmäiset jäljet menivät hyvin ja sovittiin mahdollisimman pian pitävämme toisen ja samalla viimeisen osuuden. Se kuitenkin monista eri syistä venyi kesään saakka ja Sofin tilalle otettiin vanhukseni kotoa, jolla myös pientä viettiä hajujen seuraamiseen.


Nyt sitten olemme käyneet myös toisen osuuden ja tällä kertaa meille oli tehty yksi sokkojälki ja toinen jälki tehtiin ohjaajan opastuksella. Päätimme yksimielisesti, että Nata menee sokkojäljelle ja Kira tekee meidän tekemän jäljen. Ihan alussa saimme nähdä, kuinka pidempään jäljestänyt koira seuraa jälkeä. Ohjaaja otti oman koiransa meidän harjoittelujäljelle ja saimme paljon hyviä vinkkejä. Ohjaajana toimi Krista Lukkala, kenneli: Sinisenkullan kenneli (Ohjaaja löytyy facebookista) ja hänen upea koiransa, joka esitti jäljestystä meille: Blomlane's Rose Elysee "Bella".

Sitten alkoikin Natan osuus sokkojäljellä. Oli hyvin mielenkiintoista seurata, kuinka Nata seuraili jälkeä ja vähän väliä tarkasti että me ihmiset olimme kaikki mukana emmekä ole kadonneet mihinkään. Välillä Nata kulki jäljen vierestä ja meni myös omia reittejä pitkin, mutta lopulta hän päätyi päätepisteeseen, jossa häntä odotti pieni palkinto joka katosi hyvin nopeasti parempiin suihin.

Sen jälkeen vaihdoimme Kiran jälkihihnaan ja lähdimme tekemään meidän tekemää reittiä. Heti ohjaaja huomasi, että Kira tutkii jälkeä tosi tarkkaan verrattuna Nataan. Alkuun meni hyvin ja Kira seurasi jälkeä suhtkoht tarkasti, mutta välillä rouva meni hiukan eri suuntaan ja häntä sai hiukan opastaa oikeaan suuntaan. Päädyimme lopulta myäs päätepisteeseen, jossa Kiralle oli myös pieni palkinto odottamassa.

Nyt meillä molemmilla on väsyneet jäljestäjät kotosalla nauttimassa loppupäivän rennoissa merkeissä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita