Sieni-infektio taloudessa?

29.12.2020

Trichophyton mentagrophytes... sellaisen sienen saimme "kylään" syksyllä... 

Olenhan kertonut toimivani PESU ry:lle tilapäiskotina, jonka kautta meille tulee asumaan kissoja erilaisista taustoista ja etsimään uutta kotia? Nämä viimeisimmät kisut, jotka siis edelleen luonani majailee, saapuivat heinäkuun alussa luokseni asumaan. Heidän mukaan tuli sitten lisäasukki; sieni.

Sieni-infektio oireili yhdellä kissoista korvassa, johon ilmestyi karvaton läikkä. Tästä sitten menimme ottamaan näytteet sieni-epäilynä, muttemme koskaan uskoneet sen olevan sitä. No olimme väärässä, sienihän se oli.

Siitä alkoikin sitten iso desinfiointi urakka! Jokainen pieni irtaimisto piti desinfioida ja siirtää "puhdastilaan" säilytykseen kuin myös verhot, tyynyt yms vastaava. Toisin sanoen koko asunto piti tyhjentää mahdollisimman tyhjäksi suursiivousta varten. 

Sen jälkeen joka lauantai 4 viikon ajan siivoilimme täällä porukalla asuntoa sekä pesimme 3 kissaa ja 2 koiraa Malaseb-lääkeshampoolla. Muistan elävästi, kuinka jokaisena siivouspäivänä stressini laantui aina hetkellisesti, kun pystyin henkäsemään helpotuksesta; asunto oli taas hetken siisti ja sienivapaa. Urakka ei kuitenkaan ollut ohi; vielä piti laittaa näytteitä Movetiin ja odotella niiden saapumista.

Ensimmäiset näytteet tulivat 3 negaa ja 1 positiivinen. Muistan, kuinka musertavalta se tuntui. Olin niin toivonut, että kaikki olisivat olleet negoja, mutta toisin kävi. Minua lohdutettiin sanomalla, että 3 negaa ensimmäisestä on todella hyvä tulos ja odotetaan seuraavia, jonka jälkeen tehdään jatkosuunnitelmia.

Sen jälkeen alkoikin negatiivisia tuloksia tulemaan jokaiselta eläimeltä joka näytteestä ja selvästi stressi helpottui entisestään. Olin tehnyt jotain oikein seuratessa tarkalleen häätöohjeita, joita sain todella paljon asiaa enemmän tietäviltä.

Tässä linkki blogiin, jonne on Trichophyton mentagrophytes - sienen sekä Microsporum canis - sienen häätö ohjeet suomennettenuna ja itse häädöin sienen omasta taloudestani näillä ohjeilla eli voin suositella!  

https://pissasirkus.fi/2020/12/29/microsporum-canis-ja-trichophyton-mentagrophytes-apua-se-on-sieni/

Ja tänään, 29.12.2020, sain tarkastusnäytteet takaisin negatiivisina eli reilut 2kk tässä rumbassa meni ja nyt se on vihdoin ohi!


Muistakaa tarkkailla lemmikkejänne! Tämäkin olisi jäänyt huomaamatta ellen olisi tarkastellut myös hoidokkejani tarkasti, pienikin muutos on syy selvittää asia lääkäriltä.Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita