Matkataan, matkataan

09.02.2019

Joskus sitä miettii autottomana: "Miten pääsen helpoiten paikasta A paikkaan B?". Nykyisin IC junissa on isojen lemmikkieläinten paikasta tehty erilainen:
Aikaisemmin kun niissä on ollut kaksi penkkiä vierekkäin niin nykyisin se ikkunanpuoleinen penkki on otettu pois ja sen tilalle laitettu pöytä/taso, jonka päälle voi esim koira, tai jopa kaksi minun tapauksessa, käydä makuulle ja matkustaa koko junamatka mukavasti korkeammalla kuin lattia tasossa.

Kyllähän ne alkuun sitä vieroksui jonkin verran, mutta nykyisin alamme olla jo konkareita junamatkustamisen suhteen. Näissä junissa on vielä mukavaa se, että niissä on kulkeva ravintolakärry. Näin ollen saat jotain pientä purtavaa ja/tai syötävää ilman, että sun tarttee lähteä minnekkään. Koirien kanssahan ei oikein voi mennä minnekkään, joten tämä tuo mukavaa tunnelmaa ja fiilistä junamatkalle. Omat rakkaat koirulini ovat jo oppineet, että saavat mamman eväästä jotain; yleensä vähän makkaraa tai juustoa, riippuen millainen sämpylän sisältö on.


Lähijunissa taasen on lemmikkivaunut, joissa ei oikeammin ole tilaa vaan se on samanlainen vaunu kuin muutkin vaunut koko junassa. Kahden koiran ja ison kassin kanssa se tuo haasteita, jonka vuoksi suosin IC junia jos vain mahdollista. Kahden ihmisen ja kahden koiran poppoolla jopa lähijuna matkaaminen olisi hiukan helpompaa, mutta tällä hetkellä olen vain minä ja kaksi koiraa.


Busseissa en ole koirieni kanssa matkannut kuin vain sisäisillä  busseilla ja syy on aika selvä: kaukoliikenteen bussit ovat niin ahtaita ettei kahden koiran kanssa ole mitään järkeä lähteä niillä matkustamaan. Olen pari kertaa mennyt, kun minulla oli vielä yksi koira, kaukoliikenteen bussilla ja silloin jo päätin etten mene bussilla kuin vasta pakon sanelemana ja sellaista tilannetta ei ole vielä tullut vastaan onnekseni.


Kaikkein mieluiten matkustan autolla, helpottaa huomattavasti kaikenlaista säätämistä. Kuitenkaan en omista omaa autoa, joten äidin autoa lainailen silloin tällöin. Onnekseni molemmat koirulini ovat tottuneet autossa matkustamiseen jo pennusta saakka ja he ovat aina innoissaan menossa autoon PAITSI jos se on jonkun vieraan. Silloin heitä saa hetken houkutella ja maanitella, mikä tosin on ihan suotavaa etteivät nyt ole jokaiseen autoon suinpäin ryntäämässä.


Totuttakaa pikkuisenne matkustamaan jo pienestä pitäen, se on paljon helpompaa kuin opettaa matkustamista vanhempana. Nuorempi itselläni on tottunut matkustamaan, vanhempi opetteli sitä ollessaan jo aikuinen. Onneks autossa matkustaminen on molemmille mieluisaa puuhaa.