Huolehtimisvietti heräsi

08.07.2019

Kesä- ja heinäkuun vaihteessa saimme pienen vieraan: pikkuisen kummityttöni. Oli ihanaa huomata, kuinka hyvin neidit ottivat pikkuisen vastaan eikä meillä ollut minkäänlaisia ongelmia. Olin varautunut siihen, että Kira ja Sofi karttaisivat tai olisivat muuten vain epäileväisiä pikkuista kohtaan. Kuitenkaan asia ei ollut ihan niin.

Kun yksi parhaista ystävistäni saapui kummityttöni kanssa, koirat olivat innokkaina tutkimassa pientä nyyttiä sylissä. Laskeuduin itse lattialle pikkuinen sylissä, jotta pystyisin tarpeen tullen estämään mahdolliset näykkäisyt ym muut mahdolliset. Mutta pelkoni oli turha; neidit ottivat hyvin pienen vastaan.

Laskimme pikkuisen valvotusti lattialle käppäilemään ja tutkimaan ympäristöään ja koirat olivat uteliaina tutkimassa, kuka on tämä pikkuinen ihminen. Heille tämä oli ensimmäinen kohtaaminen vauvan/pienen lapsen kanssa näin läheltä. Kouluikäisitä lapsista heillä on kokemusta hiukan, mutta vauvoista ei.

Oli ihanaa huomata, kuinka koirat olivat ihan normaaleja vauvan läsnäollessa ja antoivat pikkuisen tutkia paikkoja rauhassa. Silloin, kun neiti osoitti mieltään itkemällä/huutamalla, molemmat olivat heti tarkkoina ettei vaan hänellä ollut hätää. Samoin, kun vauvan nosti syliin syystä tai toisesta, Sofi oli heti tutkimassa ja tarkastamassa ettemme tee vauvalle mitään vaarallista. Voi että mun pikkuiset puolustajani.

Toki vauvan liikkeitä sai katsella, että hän taas antoi koirille omaa rauhaa ettei esim. roiku heidän karvoissaan tai vastaavaa. Mutta veikkaan, että näiden ollessa puolta isompia kuin itse oli, hän antoi niiden olla suhtkoht rauhassa. Onhan se hyvä totuttaa vauva isoihinki koiriin ja samalla hyvää totuttamista omilleni. 


Muistakaa: Jos perheeseenne tulee vauva koiran ottamisen jälkeen, koiran on mahdollista oppia elämään vauvan kanssa ja heistä voi tulla tulevaisuudessa parhaimmat ystävät. Se riippuu teistä; teidän on jaksettava opettaa molemmille, miten toimia toisen kanssa (vauva koiran kanssa ja toistepäin). Suurin virhe, mitä ihminen voi tehdä, on antaa vauvan tehdä koiralle ihan mitä vain puuttumatta tilanteeseen. Se ei ole oikein, ethän te anna koirankaan tehdä vauvalle ihan mitä tahansa. Silloin koira oppii inhoamaan vauvaa ja silloin teillä on ongelma. Älkää tehkö koirasta ongelmaa, koska vauva tulee perheeseen. Opettakaa heitä olemaan yhdessä kunnioittavalla tavalla ja näin ollen rikastutatte lapsenne elämää. Koira on edelleen perheenjäsen, vaikka vauva saapuisikin perheeseen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita